Zumba thuis of in de sportschool?

Wil je graag de sport zumba beoefenen, maar ben je er nog niet uit of je dit thuis gaat doen met behulp van de spelcomputer of lekker naar de sportschool gaat? Dan is het zeker een aanrader om over de volgende punten na te denken:

  • Onderneem je graag dingen alleen of in een groep?

Van oorsprong is Zumba een groepssport wat je samen met je vriendinnen kunt ondernemen, maar niet iedereen vindt dat fijn en sommige mensen doen het liever alleen. In dat geval is het beter om het thuis te doen, maar als jij graag onder de mensen bent is het zeker een aanrader om het samen met andere mensen te ondernemen.

  • Kun jij jezelf motiveren?

Als je een sport in je eentje onderneemt is het vaak lastig om jezelf te motiveren om het regelmatig te doen. Het is dan beter om het in een groep te doen, zodat je door de andere sporters ook gemotiveerd kunt worden.

  • Ben je graag even van huis, of ben je een echte huismus?

Sommige mensen vinden het fijn om regelmatig even het huis uit te zijn. Zumba is dan een prima activiteit waarbij het huis even kunt ontvluchten.

Kortom, je moet zelf goed afwegen wat je het leukste vindt om te doen, beiden vormen hebben voordelen. Als zumba thuis doet, kun je het doen wanneer het jou uit komt. Als je ervoor naar een club gaat kun je de echte zumba technieken leren en loop je niet het gevaar het verkeerd aan te leren. Ook is het feit dat je met een groep bent vaak leuk, zo kun je ook andere activiteiten ondernemen, bijvoorbeeld het kopen van echte zumba kleding. Of bijvoorbeeld het beoefenen van Zumba voor bepaalde shows en optredens in de regio wat altijd erg wordt gewaardeerd! Zo zijn er meer dan genoeg redenen om regelmatig Zumba te beoefenen.
Comments are Closed