Massage

Voor ontspanning en resultaat

De massage is een eeuwenoud en wereldwijd fenomeen. Veel landen kennen een rijke en unieke massagetraditie; de Zweedse, Thaise en Chinese en Japanse  massagestijlen zijn wellicht het bekendst.

Bij een massage wordt het lichaam bewerkt door beweging, druk en/of warmte toe te passen. Hiervoor kunnen onder andere de handen en vingers of andere lichaamsdelen, kruidenstempels, takken of bijvoorbeeld warme stenen gebruikt worden.

De functie van de massage loopt erg uiteen. Zo is een sportmassage er bijvoorbeeld specifiek op gericht om sportprestaties te verbeteren en andere massages zijn juist alleen bedoeld om je te laten ontspannen. Ook zijn massages belangrijk bij grotere medische klachten, bijvoorbeeld bij een rughernia.

Massagesoorten die je geprobeerd móet hebben

Een goede massage is altijd fijn; of het nu gaat om een effectieve sportmassage, een uitgebreide massage in het wellness centre of om een massage thuis door je eigen partner. Maar, om je een beetje te helpen kiezen bij je volgende bezoek aan een wellness of beauty centre hebben we hier onze persoonlijke favorieten voor je op een rijtje gezet. Dit zijn naar onze mening de ideale massages om je te vitaliseren en optimaal te laten ontspannen:

Four hand massage.
Een massage met vier handen kent een rijke traditie in Azië en de Arabische wereld. In veel wellness centra en in de hamam behoort deze massagevorm bijna altijd tot de mogelijkheden. Bijzonder aan de four hand massage is dat er natuurlijk meerdere delen van je lichaam tegelijk worden aangesproken waardoor je een bijzonder intense ervaring ondergaat.

Indiase hoofdmassage.
Deze massage wordt ook wel de Ayurvedische hoofdmassage genoemd. En, hoewel alleen je hoofd onder handen genomen wordt, zul je merken dat heel je lichaam ontspant. Deze massage vorm staat soms ook op het programma bij beautysalons; wat erg prettig is als je alleen maar een middagje hebt om tijd voor jezelf te nemen.

Oosterse schuimmassage.
Wij kennen deze massagevorm uit de hamam maar ook in veel westerse of Aziatische wellness centra kun je deze massage ondergaan. Een schuimmassage is puur genieten. Het zachte schuim is heerlijk zacht, is weldadig voor je huid en je kunt tijdens deze zachte behandeling alle stress van de dagelijkse rompslomp  even helemaal van je afschudden. Als je houdt van een milde maar intense massage, zonder pijnlijke kneepjes om de spieren los te maken en zonder dat je in ongemakkelijke posities wordt gebogen, dan is de schuimmassage voor jou de ultieme wellness ervaring.